DNA-Märkning

Stöldskydda värdesaker med DNA-Märkning

Med vår DNA-Märkning kan du känna dig trygg i vardagen! Genom att stöldskydda dina värdesaker med vår DNA-Märkning ökar du nämligen inte bara chanserna för att du som kund ska få tillbaka dina käraste ägodelar, utan avskräcker även tjuvarna från att begå inbrott och stöld i första hand.

 • Minskar effektivt risken för inbrott och stöld!

 • Omöjligt för tjuven att få bort märkningen!

 • Självriskreducering upp till 1500 kr ingår!

Ett förråd fullt med värdeföremål och andra tillhörigheter. Med SST DNA-Märkning kan du DNA-märka upp till 400 värdeföremål!

Vad ingår i SST DNA-Märkning?

Med vår SST DNA-Märkning kan stulna ägodelar identifieras och återlämnas till sin rätta ägare. En DNA-märkning är nämligen en modern stöldskyddsmärkning som kopplar ihop värdefulla föremål med dess ägare. Inte bara är den lätt att spåra, utan avskräcker även från brott tack vare det. DNA-märkning, även kallat DNA-stöldmärkning eller MärkDNA, är därmed en brottsförebyggande åtgärd som rekommenderas av Polis, larmtjänst och försäkringsbolag.

Faktum är att DNA-märkningen förebygger inbrott och stöld med upp till 70%. Ett bevisat effektivt sätt att förebygga stölder och inbrott på! Genom att DNA-märka dina värdehandlingar med vår DNA-Märkning minskar du således risken för inbrott och stöld markant. Om faran väl skulle vara framme ökar du dessutom chanserna för att du ska få tillbaka dina värdesaker.

Alla våra koder registreras och lagras i vår databas, vilket gör det möjligt att spåra föremål över hela världen. Det innebär även att du kan återfå dina värdesaker, även om tjuvarna skulle korsa gränsen och stoppas i ett annat land. Databasen har hjälpt poliser i över 36 år och innehar ISO 27001 Certifikat. Över 40 miljoner föremål i världen är redan märkta med DNA. Stöldskydda dina käraste ägodelar redan idag!

Märksatsen innehåller:

 • 1 st 5ml SmartDNA® märkningsvätska innehållande unik DNA-kod och cirka 1000 mikropunkter
 • UV-lampa så du kan se och kontrollera din märkning
 • 20 stycken varningsdekaler för mindre föremål
 • 5 stycken (5 cm) varningsdekaler för större föremål
 • 4 stycken (10 cm) varningsdekaler för fönster/dörr
 • Märkningen räcker till ca. 400 märkpunkter

SST tar inga extra kostnader för att lagra DNA-koden i vår databas, inte heller för labbkostnader.

Exempel på vad du kan märka:

 • Hemelektronik
 • Telefoner & Surfplattor
 • Datorer och laptops
 • Barnvagnar
 • Sportutrustning
 • Verktyg
 • Trädgårdsmaskiner
 • Båtdelar och skrov
 • Bildelar och chassi
 • MC, moped och cykel
 • Smycken & Klockor

Exempel på vad du inte ska märka:

 • Textiler
 • Taveldukar
 • Estetiskt viktiga ytor

Märkningen reagerar på UV-ljus vilket gör den lätt att hitta för Polisen. SST SmartDNA-märkning innehåller både DNA och s.k. mikropunkter. Mikropunkterna som även dom har en unik kod kan avläsas på plats med ett handmikroskop, vilket minimerar tiden det tar att fastställa och återlämna gods till rätt ägare.

Enkel att använda
SST DNA Märkning – MärkDNA är enkel att applicera – du penslar den på ett antal ställen på föremålet du vill märka. Du kan märka de flesta föremål, t.ex. hemelektronik, fritids- och sportutrustning, cyklar, trädgårdsmaskiner och verktyg. SST Stöldskyddsmärkning innehåller även 20 st. varningsdekaler för mindre föremål, 5 st. varningsdekaler för större föremål samt 4 st. varningsdekaler för fönster/dörr.

 

Kan avskräcka tjuven
Undersökningar visar att inbrott minskat i områden där MärkDNA används. Sätter du upp varningsdekaler på dina fönster och dörrar, varnar du tjuven om att det finns DNA-märkta föremål i hushållet, att föremålet är DNA-märkt och underlättar också för polisen genom att visa att föremålet är märkt.

 

Omöjlig att ta bort
SST DNA-Märkning Stöldskyddsmärkning är i princip omöjlig för tjuven att avlägsna helt, då minsta partikel av blandningen innehåller en fullständig DNA-kod. För att försvåra alla försök till avlägsnande av märkningen ska märkningen ska helst appliceras på räfflade, ojämna, undanskymda och svåråtkomliga ytor.

Om du vill du sälja ett föremål som du har applicerat SST DNA Märkning stöldskyddsmärkningen MärkDNA med, kan du göra ett ägarbyte i den internationella databasen.

 

Lätt för Polisen att hitta och avläsa
Märkningen reagerar på UV-ljus vilket gör den lätt att hitta för Polisen. SSF DNA-märkning innehåller både DNA och s.k. mikropunkter. Mikropunkterna som även dom har en unik kod kan avläsas på plats med ett handmikroskop, vilket minimerar tiden det tar att fastställa och återlämna gods till rätt ägare.

 

Internationellt spårbar
De unika DNA- och mikropunktkoderna i din SST DNA Märkning märksats ökar dina chanser att få tillbaka stulna ägodelar även om du har fallit offer för en internationell liga eller blivit av med din dator på semesterresan.

Vanliga frågor & svar

Hur jobbar Polisen med DNA-Märkning?2022-01-07T14:38:54+01:00

Polisen gör ett fantastiskt arbete när det kommer till att binda kriminella till en brottsplats. Tack vare märkDNA ger det ytterligare ett kriminaltekniskt bevis, vilket gör att Polisen kan binda den kriminella till in brottplats. SmartDNA® var först ut i Sverige med märkDNA och har sedan vi startat hjälpt företag och Polis att binda kriminella till brott och fällande domar.

SST DNA-Märkning SmartDNA® är dessutom godkänd av Polisen som märkDNA produkt.

Om jag ska sälja en produkt märkt med SST DNA-Märkning?2022-01-07T14:37:54+01:00

Enligt Polisen räcker det att kunden får ett kvitto av säljaren där man uppger att produkten är märkt med SST DNA-Märkning

Behöver jag registrera objekt märkta med SST DNA-Märkning?2022-01-07T14:29:18+01:00

Nej inte då koden registreras på ett hushåll och flera olika objekt märks med en och samma kod. Enbart organisationen/personen som äger koden registreras.

Vad är SST DNA-Märkning?2022-01-07T14:25:00+01:00

SST DNA-Märkning SmartDNA är en genomskinlig stöldmärkningsvätska som innehåller en unik kod, därför av Polisen kallat MärkDNA. Vätskan penslas eller sprayas på objekt varpå den torkar och är extremt svårt att ta bort. Märkningen lyser upp kraftigt rödrosa i speciellt UV-ljus. Den rödrosa färgen är unik i vår naturliga miljö vilket ger Polisen en förhöjd misstankegrad vid detektering av den fluorescerande färgen. Anledningen till den rödrosa färgen är att rött innebär just stopp. I UV-ljus syns det mesta blått eller gröngult vilket innebär att man inte vet om det är märkDNA eller ej. Den röda färgen sticker ut och känns enkelt igen av Polisen. Via registrering av den unika koden i en internationell databas ges spårbarhet åt Polisen på märkta objekt. Främst har stöldmärkningen med hjälp av avskräckande dekaler en preventiv verkan mot inbrott och stöld. Se mer här: SST DNA-Märkning

Hur länge håller SST DNA-Märkningen?2022-01-07T14:23:27+01:00

SST DNA-Märkning SmartDNA® kan lagras i ca 2 år (se bäst före datum på behållaren). Efter märkning garanterar SmartDNA® att den unika koden och den fluorescerande färgen håller minst 5 år efter oberoende test enligt testnorm PAS820:2012 (Klass A vilket är högsta möjliga). Vår DNA märkning är special designade för att motstå borttagning. Däremot kan den fluorescerande färgens styrka avta. Om du efter 5 år vill vara säker på att din märkning skall kunna detekteras och analyseras av Polisen får du investera i ett nytt märkpaket.

Varför SST DNA-Märkning?

 • Märk upp till 400 värdeföremål.

 • Världsomfattande stöldskydd.

 • UV lampa ingår utan extra kostnad.

Pris: 99 kr/mån
Köp nu

Bygg ditt säkerhetspaket

Med vårt säkerhetspaket kan du välja fritt mellan samtliga av våra tjänster. Utöver DNA-märkningen som är vårt senaste tillskott i produktportföljen, erbjuder vi förslagsvis även vår originalprodukt, den välkända nyckelbrickan från 1956, även kallad ”polisbrickan” i folkmun. Komplettera med flera säkerhetstjänster för att skydda dig med ett komplett säkerhetspaket!

{{ thankYouPage.title }} {{ thankYouPage.description }}
{{ thankYouPage.order_title }} {{ getOrder.orderId }}
Två kolumner
Vertikalt
Horisontellt
Bygg ditt eget säkerhetspaket
Totalpris per månad
Namn Totalt
"{{getWooProductName}}" has been added to your cart

Du är i trygga händer.

Nyckelbrickan är vår originalprodukt som har funnits med oss sedan starten 1956. I över 60 år har vi förmedlat borttappade nycklar åter till sina ägare. Idag är hundratusentals kunder säkrade med flera av våra säkerhetstjänster. Bygg ditt eget säkerhetspaket hos oss och bli kund redan idag du också!

Vi finns här för dig

Personlig service på dina villkor – dygnet runt, året om.

Tryggt

Alltid 14 dagars ångerrätt på alla produkter & tjänster för dig som konsument.

Svensk Säkerhetstjänst erbjuder produkter och tjänster för en trygg och orosfri vardag. Vi hjälper privatpersoner och företag vid oförutsedda vardagsproblem.

Kontakta oss

Öppet vardagar: 08:00 – 17:00

Tel: 042-38 58 50
E-post: info@sst.se

Spärrtjänst dygnet runt: 0771-444 777

Svensk Säkerhetstjänst AB
Box 1394, 251 13, Helsingborg

Samarbeten: Patric Johansson

Spontanansökan: Kontakta oss